Home / Cursul de fotografie pentru copii

Cursul de fotografie pentru copii

Timpurile noastre sunt dominate de vizualitate, iar fotografia a devenit un mijloc important de observare, de consemnare si exprimare. Cind un om deprinde inca din copilarie un abecedar vizual coerent se va putea exprima fotografic, fara dificultati majore, toata viata. Aparatele de fotografiat sunt la indemana tuturor, dar utilizarea lor ramane de multe ori, intamplatoare.

Propunem un curs de initiere jucaus si captivant, gandit intr-o structura stratificata, la sfarsitul caruia, copilul sa devina un fotograf avizat. Castigul cursului se va manifesta cu maxima eficienta in acea baza de cultura vizuala care va permite copilului oricare nivel de constructie ulterioara.

Astazi, aparatele digitale scot imagini de-a dreptul impecabile. Dar pentru ca totul a devenit atat de usor, fotografia risca sa devina ceva banal si plictisitor. Sa nu ne temem insa de o curioasa competitie: cui vor placea fotografiile copiilor dumneavoastra, rudelor sau lumii intregi?

Scopul cursului nostru este de a ajuta copiii sa se apropie cu afectiune, curiozitate si stiinta de fotografie, oferindu-le si deprinderile tehnice de baza. Cursul sugereaza experimente fotografice atractive care vor contribui la dezvoltarea capacitatii de buni privitori de fotografie. Credem ca vom putea incheia cu o expozitie si atunci vom sti ce am reusit sa facem din ce ne-am propus.

Lector: Gyuri Ilinca

Durata cursului: 10 sedinte de cate doua ore

Frecventa: saptamanala (in afara vacantelor si sarbatorilor, simbata intre 10 si 12)

Taxa curs: 100 Euro (echivalent in RON la cursul BNR. Taxa nu include costul pregatirii expozitiei finale)

Varsta recomandata: 10-15 ani

Numar de locuri: 25

Loc de desfasurare: Muzeul Literaturii Romane, Bd. Dacia nr. 12, Sector 1, Bucuresti

Perioada de desfasurare: noiembrie 2011 - ianuarie 2012

Este de preferat ca fiecare cursant sa aiba asupra sa un aparat de fotografiat.