Expozitia de fotografie "Belgrad" cuprinde lucrari realizate de Adrian Constantinescu, Ana Alexandrescu, Andreea Ciolacu, Andreea Machidon, Andrei Dumitriu, Catalina Bulborea, Claudia Asanachescu, Cristina Irian, Diana Damalan, Diana Maria, Dragos Dumitrescu, Francisc Mraz-Ferko, Ionut Maga, Irina Bejenaru, Irina Buciu, Irina Dodea, Iulian Gospodin, Ivan Blazev, Leontina Chiricioiu, Marcel Eremia, Maria Buciu, Mirona Radu, Monica Finkelstein, Octav Borce, Sorin Bejenaru, in urma unei calatorii a Scolii de Fotopoetica in capitala Serbiei, in aprilie-mai, 2013.

Fara a avea o tematica impusa si fara a se avanta intr-o vanatoare de imagini, singuri sau in grupuri mai mici, uneori stiind unde urmeaza sa mearga, cei 24 de fotografi au scotocit cu o curioasa dragalasenie prin multe colturi belgradene, privind, asteptand si extragand toate frumusetile care li s-au oferit. Nu au existat interdictii, ci un Belgrad deschis, calm, bucuros sa se arate cu toata lumina lui interioara. Expozitia care a rezultat din aceasta excursie de 10 zile este un portret delicat al Belgradului atipic, neturistic, necomercial, perceput si ilustrat in mod personal de fiecare dintre cei care l-au strabatut.

Vernisajul expozitiei a avut loc pe 3 aprilie 2014, la Biblioteca Nationala a Romaniei, in prezenta atasatului cultural al Ambasadei Serbiei la Bucuresti, dl. Vladimir Cvetkovic.

Home / Expozitii / Belgrad 2014

Belgrad 2014