Expozitie de fotografie cat de-o rasfoire a unor clipe respirand de frumusete si sinceritate, cuvinte insa dezvaluind mai degraba initiere in subinteles decat ca o exprimare simplista si pasunista a unor cadre din satul banatean.
O rasfoire de imagini in care exista un pariu intre minte si suflet, intre ochi si imaginar. Fotografii de expresie ce dezvaluie detalii ascunse mintii, reliefate insa sufletului cu care cei ce expun ne obliga sa cercetam. Personaje vietuind dincolo de realitate, unde ochiul poate fi usor pacalit, imaginatia fiind cea aleasa pentru a fi partasa vizitarii acestei expozitii.

Grupul Fotopoetica Timisoara s-a format in anul 2013 si s-a orientat catre fotografia de expresie, impulsul principal fiind dat de atelierele de fotopoetica, sustinute de catre fondatorul Scolii de Fotografie Fotopoetica, Francisc Ferko Mraz la Timisoara. Dupa un debut in fata publicului in 2015 la Casa Artelor, cateva expozitii alaturi de colegii din scoala fotopoetica din Bucuresti si nu numai, grupul revine cu o expozitie noua, la fel de curajoasa ca la inceput, insa cu propuneri fotografice mult mai interiorizate.

Expozitia este gazduita de Casa Artelor, in Galeria Subterana. Lucrarile vor fi pe simeze in perioada 13 iulie - 2 august.

Vernisajul va avea loc in data de 13 iulie, incepand cu orele 19:00, avandu-l alaturi pe Graure Cristian, profesor asociat al Facultatii de Arte si Design si pe staretul Manastirii Partos, Ieromonah Varlaam Almajanu, fara ajutorul caruia majoritatea lucrarilor din aceasta expozitie nu ar exista.