Scoala de Fotografie FOTOPOETICA a luat fiinta in 2007, din initiativa lui FRANCISC MRAZ si a lui GYURI ILINCA.

Scoala organizeaza cursuri cu durata de un an, despre arta, estetica si tehnica fotografica, redand o viziune inedita asupra fotografiei ca purtatoare de atmosfere, sensibilitate, expresie si simtaminte.

Am dezvoltat de-a lungul anilor o poetica fotografica – inteleasa ca o suma de mijloace estetice care creeaza atmosfere - prin care vrem sã alungam conventionalul, dulcegariile, epicul si redarea neinterpretata a lumii.

Dorim sã dezvoltam intuitia, creativitatea si capacitatea de analiza în fotografie. Ne sprijinim pe forta, personalitatea, delicatetea si umorul celor care ni se alatura.

In cei 11 ani de existenta a Scolii Fotografie FOTOPOETICA, au absolvit aproape 250 de cursanti care formeazã in continuare un grup de lucru activ, inchegat si eficient.

Organizam anual trei excursii fotografice si minimum trei expozitii în spatii publice. În ultimii opt ani am vernisat peste 50 de expozitii, atat in Romania cat si in strainatate (Lisabona, Paris, Sarajevo).

Absolventii participa în fiecare an la tabere fotografice organizate în tarã si peste hotare. Pânã acum am fost la Lisabona, Sarajevo, Istanbul, Belgrad, Ohrid - Macedonia, Cimislia - Republica Moldova.

Periodic, invitam la curs fotografi cu reusite remarcabile si personalitãti din lumea muzicii si filmului.

In celelalte sectiuni ale paginii noastre puteti gasi detalii legate de inscrierea si participarea la curs, programa detaliata a cursului, precum si o sinteza a expozitiilor scolii.