Home / Cursul de fotografie pentru copii / Programa cursului

Programa cursului de fotografie pentru copii

1. De ce fotografiem? Ce ne intereseaza, ce ne place sa fotografiem? Cum percepem realitatea prin intermediul vazului? Cum se formeaza imaginile pe retina si pe suportul fotosensibil? Expunerea fotografica cu cele doua întelesuri ale sale. Sa ne cunoastem aparatul de fotografiat. Sa cunoastem cum se realizau fotografiile în trecut. Tipuri de aparate de fotografiat.

2. Care sunt elementele care construiesc o fotografie buna din punct de vedere tehnic? Expunerea corecta si factorii de care depinde aceasta: diafragma, timpul de expunere, sensibilitatea. Cum influenteaza acesti factori calitatea imaginii?

3. Este suficienta o tehnica perfecta pentru a obtine o fotografie buna? Cât de sofisticata trebuie sa fie aparatura fotografica? Să învatam să obtinem cât mai mult cu aparatul pe care îl avem. Să învatam sa cunoastem lumina si calitatile ei fotografice. Lumina de zi, lumina artificiala. Cum putem influenta lumina?

4. Subiecte si genuri fotografice: oameni, animale, obiecte, peisaje, locuri. Ce facem cu aceste subiecte: doar le înregistram în fotografie sau încercam sa le interpretam? Le fotografiem pentru noi sau pentru a le arata si altora?

5. Compozitia fotografica. Cum organizam spatiul imaginii? Cum amplasam subiectele si ce relatie stabilim între acestea si fundal? Fotografia în culori sau în alb si negru. Notiuni elementare de prelucrare a fotografiilor cu ajutorul calculatorului.

6. O sesiune de fotografiere în aer liber.

7. Fotografii "bune" si fotografii "rele". Cum privim fotografiile altora si ce putem învata din ele? Comentarea fotografiilor realizate pe parcursul cursului. Selectia si pregatirea expozitiei finale.